Home » Omgeving » Zomer in Radstadt » Fantastische golfbaan

Fantastische golfbaan Radstadt (bij Flachau)

Radstadt heeft zich ontwikkeld tot een uitstekend centrum voor de golfsport. De uitdagende 18-holes baan en de compacte 9-holes baan van de Golfclub Radstadt liggen in een unieke omgeving, in het centrum van de Salzburger Sportwelt. Met aan de ene kant de Radstädter Tauern met zijn ruige rotstoppen, en aan de andere kant de met eeuwige sneeuw bedekte Dachstein.De eerste negen van de 18-holes baan liggen in het dal, maar vanaf de elfde fairway gaat het bergopwaarts. De klim naar de afslag op de twaalfde gaat zelfs per gondelbaan. De komende drie jaar volgt nog een uitbreiding met 9 holes, tot een 27-holes baan.

Waterpartijen in de bergen? Zeker!

Het ontbreekt golfbanen in de bergen dikwijls aan waterpartijen. Maar de baan van Radstadt biedt op de achtste, een 161 meter lange par 3, zelfs een green op een eiland. Wie de bal per se met één slag op het eiland wil laten landen, kan zich op de (overdekte) driving range of in de golfschool verbeteren. Hoewel er veel toernooien worden gespeeld is er voldoende ruimte voor de recreatieve golfer. U kunt er terecht voor een korte beginnerscursus maar ook voor een golfsafari, waarbij u ook op de banen van Goldegg, Schladming en St. Michael kunt spelen.

Foto-impressie golfbaan Radstadt

Après-golf

Na het golfen is het goed toeven in het clubhuis of het panoramaterras met prachtig uitzicht op de omringende bergwereld. Ook in de middeleeuwse binnenstad van Radstadt is altijd wel een gezellig kroegje te vinden om na te praten.